Boszorkányüldözés

Karácsony előtt lánykám a szomszéd falu református templomában szerepelt az ünnepi műsorban, szent énekeket énekelt.
Korábban énektanárnője megkérdezte, hogy nincs-e ellenemre széphangú leányom fellépése a református egyházközség rendezvényén.
Felhúzott szemöldökömet látva magyarázni kezdte, hogy hát ugye sose lehet tudni, én mit gondolok erről.
Na, erre már a fejem tetejéig szaladtak a szemöldökeim, miért is volna ez nekem probléma?
Mit kéne gondolnom?
Boldogsággal és örömmel tölt el, hogy lányom közönség előtt mutathatja meg tehetségét, és a református vallási közösség feltételezésem szerint nem a "kékaszemearcacsupaderű" szintű műértő társaság, hanem a valódi értékeket kedvelő emberek csoportja, jó részüket ismerem is.

A jeles napon, a műsorra várakozva, a tiszteletes úrral váltottam néhány szót.
Közben bekúszott egy gonoszkodó mondat a fejembe: "biztos nem mosolyognál ilyen kedvesen rám, ha tudnád mivel foglalkozom", de gyorsan el is hessegettem, mondván ezt már megint Gollam (az egóm) sutyorogta a fülembe a hátam mögül.
Az újonnan épített, modern, és szimpatikusan puritán templomukban gyönyörködve, tekintetem a könyvárus pultra tévedt.
Elméláztam a szent könyveken, és hopp, egyszerre kezembe akadt egy kis könyvecske: Az ezoterikus tan, mint segítség az életben? Alcím: mi az igazság az asztrológiával, spiritizmussal, mágiával és varázslással kapcsolatban? Lothar Gassmann írta, valamint Prof. Dr. D. Franzke. Na, mondom...:/
A cím utáni kérdőjel egyértelművé tette, mire számíthatok.
A könyvecske négyszáz forintba került, gondolkodás nélkül megvettem, végre legalább egy komoly, hiteles tanulmányt olvashatok az újkori boszorkányüldözés mibenlétéről.
Az első öt oldalig jutottam, de érezvén a vértolulást a fejemben, sürgősen letettem.
Hetek óta itt hever tehát az íróasztalomon, a szemem előtt, hogy szokjam.

Ma oldott állapotban leledzem, így nekiálltam.
Tényleg úgy van az, hogy amit az ember megszokik, az már nem okoz akkora traumát. Mint okozott nekem ez a kis tanulmány első olvasatra.
Legelőször attól képedtem el, hogy a szerző nemcsak az ezoterikus gyakorlatokat, a New Age rendszereket, hanem a keleti vallásokat is azonos módon ítéli meg, illetve el.
Azt még csak-csak benyelem, hogy az ezotériát az ördög művének tekintik, hát Istenem, ezt már megszokhattuk a keresztyén egyházaktól az elmúlt kétezer évben.
Pármillió embert megégettek boszorkányság vádjával. De, hogy a keleti vallások létjogosultságát is megkérdőjelezi Lothar Gassmann (akiről egyébként a világon semmi nem derül ki a könyvből) na ez már tényleg sok volt.

Magyarán, aki nem tartozik a nyugati kultúrkör keresztyén felekezeteihez, az mind a Sátán megszállottja.
Engem a legjobban az érdekelt, hogy milyen elfogadható magyarázatot kaphatnék végre a heves gyűlölet mibenlétéről így a huszonegyedik században.
A spirituális ember minden vallást elfogad, ám bennünket a keresztyén vallások úgy üldöznek, mintha magunk volnánk a patás ördögök.

Nem taglalom végig a könyvecskét, pedig érdemes volna, mert ennyi csúsztatást, félremagyarázást, hajánál fogva előrángatott álelméletet egy kupacba összehordva még tényleg nem láttam.
Az elmélet mit sem változott a korszellemhez igazodva, mintha egy középkori inkvizíció vádbeszédét olvasnám. Kétezertizenegyben.
A lényeg, hogy: "A látható világ teremtése előtt az angyalok egy része Lucifernek, a Sátánnak a vezetésével elszakad Istentől, mert saját maguk olyanok akarnak lenni, mint Isten. Ezek a bukott angyalok aztán démonokká lesznek, akik másokat is el akarnak ragadni az Istentől való távolságba, a pusztulásba. Először azonban nem találnak áldozatot. Az áldozat (a bibliai üdvtörténetből) csak a második fejezetben jelenik meg. Ez az ember, akit Isten a hatodik napon teremtett. Az ember elleni támadást a démonok négy hazugságba öltöztetik, amivel a bűnbeesés történetében találkozunk. Ez a négy hazugság az, amelyik az ezoterikus tan, a távol-keleti vallások (!), és a New Age mozgalom lényegét az emberiség kezdetétől egészen máig meghatározza. ...Tehát démonok, bukott angyalok, istenellenes hatalmak azok, akik a Sátán vezetése alatt, a pogányság vallásossága mögött - és ezzel az ezoterikus tan és a New Age mozgalom mögött is - állnak."

Nesze neked tudományos magyarázat.

Szóval mindahányan, akik ezotériával, spiritualitással - sőt külön kiemelve: a parapszichológiával - foglalkozunk, bizony démoni megszállás alatt állunk!
De a felsorolás szerint démonok állnak a megidézett szellemek mögött, a reiki, a prána, a chi, kundalini, shakti, bioenergia, Gaia, Akasha mind-mind csak nevében más, de a jelenség ugyanaz: démoni erő.
A kapcsolatfelvétel a démonokkal pediglen a meditációs technikákon, a jógán, a Zen buddhizmuson, mantrákon keresztül történik.
Az asztrológiában teljesen egyértelműen a démoni erők kerítik hatalmukba az abban hívő ember lelkét.
A szerző bizonyítékul az Ószövetségből említ részleteket, de a kiutat az okkult fogságból csak az Újszövetség Jézus Krisztusában látja.

Ez is érdekes.
Miért nem talált az Újszövetségben spirituális, okkult, ezoterikus-ellenességet?
Mert nincs?
Sőt olyan mondatokat olvashatunk Krisztustól, amelyek igencsak alátámasztják, hogy az embernek önmagában kell keresnie Istent, a teremtőerőt, a belső békét?

Lothar Gassmann 1967-re teszi a démonok uralomra kerülését, ekkor kezdődött a guru-, és sátánkultusz (valamint ekkor születtem én is, lám, semmi sem véletlen:).
Na, de a csúcs: "1986. október 27-én II. János Pál pápa egy "békeimát" (így idézőjelbe téve, azaz megkérdőjelezve a fogalom helyességét!) hirdetett Assisiben, Olaszországban, amelyre nemcsak a keresztyén vallások képviselőit hívta meg, hanem a nem keresztény vallásokét is. Zsidók és keresztyének Istenhez imádkoztak, a muzulmánok, hinduk, buddhisták, a természeti és törzsi vallások képviselői a maguk bálványait, démonait és ősi szellemeiket szólították meg, vagy egy meditációt mormoltak. Assisiben ezzel a démoni világ döntő áttörése következett be."

Szóval már II. János Pál pápát is bekebelezték anno a démonok, velünk együtt.
Innentől részletes útmutató szolgál arra, hogy egyenként, darabonként hogyan kell kivonni az ezotériával megfertőzött embert, és "hogyan nyerhetők vissza a keresztyén gyülekezetek számára."
Azt hiszem, alapvetően itt van a kutya elásva, ez a probléma lényege, itt az igazság.
Hogy súlyosan fogyatkozik a hívők tábora, és visszacsábítani csak úgy lehet, ha pocskondiázzuk a másik oldalt, ahol viszont egyre többen vannak.
Nem magunkon próbálunk javítani, hogy szimpatikusabbá váljunk, hanem a másikat próbáljuk sárba tiporni.
Mint a politikában.
A könyv utolsó fejezetében a Harry Potter-jelenséget taglalja, erről nem tudok mit mondani, mert egyetlen részét sem láttam, sem nem olvastam, egész egyszerűen nem érdekelt.
Mindenesetre elgondolkodtató, hogy miért folyik megint, vagy még mindig, én nem is tudom, ez a boszorkányüldözés. Mitől félnek ennyire a keresztyén egyházak, miért e dühödtség Jézus Krisztus nevét felhasználva (volt már erre is példa a keresztes háborúk alkalmával).

Úgy döntöttem, ha én a démonok kezébe kerültem, hát legyen úgy.
Amíg nem voltam eme démonok kezében, a létező összes rosszaságba belekóstoltam, és voltam olyan mélypontokon, amit senkinek sem kívánok.
Mióta egyre mélyebbre ásom magam a saját spiritualitásomban, egyre magasabbra kerülök, hogy ezzel a képzavarral éljek.
Tisztulok testileg, lelkileg, és lassan megtalálom a helyemet a világban.
Egyre közelebb érzem magamat Istenhez, és úgy érzem azzal, amit teszek, mások épülését is szolgálom, legalábbis a visszajelzések ezt igazolják.
Megtanultam megbocsátani önmagamnak és másoknak, ami az egyik legnehezebb dolog a világon, legalábbis, amíg nem jössz bele.
Öntudatosabbá váltam, folyamatosan ébredek rá saját belső erőmre.

Ezen elmondottak mondjuk kétségkívül nem férnek bele a keresztyén egyházak elképzeléseibe. Mármint, hogy az ember önmagában fedezze fel Isten leheletét, a teremtő erőt, és a lelki békét.
Hiszen ezt kizárólag ők továbbíthatják megszelídített báránykáiknak.
Nem tetszik nagyon ez a végkövetkeztetés, de nem jutok másra, akármely oldalról próbálom megközelíteni.
Azt hiszem el kell fogadni, hogy ha megszületik valami a világban, annak rögvest az ellentéte is létrejön, így működik a polaritás.
Vigasztal viszont, hogy a polaritás csak itt a Földön létezik, Isten országában már nem.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

In Memoriam Sári

Karma