Váltások - még

Folytatnám a tegnapi eszmefuttatásomat, egy beszélgetés kapcsán tovább szőve azt.

Látom tehát, érzékelem minden antennámmal, hogy valami nagyon nincs rendben, mintha egy élőlényt a szájába nyúlva próbálnánk kifordítani önmagából. Mindenki képzeljen amit/akit akar ide.

Mert ez folyik most a spiritualitással, a szellemiséggel, a Tannal.
Ahogy Istennek is tök mindegy, hogy káromolják-e vagy sem, ugyanígy a Tannak sem tud ártani, hogy megpróbálják megerőszakolni. Ez csak nekünk fáj, akik már régóta vagyunk a "szakmában". De ahogy nincs köze Jézus tanaihoz a vallásnak sem, lassan ugyanerre a sorsra jutnak a spirituális tanok is.

Azt látom, hogy tudatos tudatrombolás kezdődött ezen a szinten is.
Már nem csak a média, mint első számú agyromboló dolgozik, talán azért, mert sokan eljutottak addig a szintig, hogy nem néznek tévét, nem hallgatnak rádiót, nem járnak mozikba. Viszont még interneteznek.
Ezt használják fel tehát most újult támadással a tudat zilálására. Kiváló környezet erre az internet. Csak nagyon kevesen váltak le róla tudatosan, akik már régebben felismerték, hogy a monitor mögött bizony Lucifer vigyorog.
Néhány hónapja még őszintén meglepődtem, mi több tán még háborogtam is rajta, amikor egyik barátném azt mondta, azért jött le a fészbukról, mert Mesterük szelíden arra inspirálta tanítványait, hogy hagyják el a közösségi oldalt.
Úgy véltem, ez durva beavatkozás a szabad akaratba.
Mára megértettem, miután az elmúlt egy évben felismertem, hogy tényleg a Sátán kezében van a rendszer, és nagyon ügyesen keveri a kártyákat úgy, hogy ezt még élvezzük is, azaz lehet azért sokat tanulni is, ha elég tudatos vagy, és keményen ellenállsz a kísértéseknek. És embertársaink segítségére is lehetünk akár. Ki mire használja elsősorban.
De összességét tekintve, hatásaiban bizony rombol. Szerintem akik engem olvasnak, tudják miről beszélek.

A jó öreg, már bevált módszer szerint dolgoznak az ellenerők: hiteltelenné, nevetségessé teszik a spiritualitást.
Újrakeverik, kifordítják, megváltoztatják, új ideológiákat gyártanak, más nevet adnak neki, hitelesnek tűnő, igen jó verbális képességekkel rendelkező "tanítót" biggyesztenek ez élére. Így lesz pl. a reikiből, pránából mátrixenergia.
Ezek az új tanítók sutba vágják az eddigieket: nálam eléggé kiverte a biztit, amikor egy nekem címzett fészbuk-kommentben, hogy miért akarok én meditálni - nem akarok egyébként, már elég régen nem meditálok -, mert az is csak az egó, az elme szüleménye, ez is egy egójátszma, el akarja hitetni velünk, hogy szükségünk van a magunkba mélyedésre, a belső csendre, a belső figyelemre.
Köszönettel vettem a kéretlen tanítást, és befejeztem az eszmecserét, mert ez már tényleg az volt, amikor összeomlottam.
Sajnos tudom, hogy nem olvassa ezt az írást, mégis ideteszem ezt a rövid kis videót, hátha érdekel valakit, mit mondd erről Prof.Dr. Bagdy Emőke, akinek hitelességéhez talán nem fér kétség:

http://www.youtube.com/watch?v=jadBqicePKc

A hiteltelenné, nevetségessé tétel aztán úgy megkeveri az útkeresőket, mint vasorrú bábát a mágneses mező, és feladják az egészet. Vagy belezavarodva neurotikussá válnak. Ilyet is ismerek, meg olyat is.

De könnyebb hülyíteni az embereket, mint megértetni velük, hogy hülyének vannak nézve.
Márpedig hülyének vagyunk nézve. Egymást gerjesztik a magukat a Szellem követőinek mondó emberek, nem segítséget látok, hanem überelésre való törekvést, ki a tudóbb, a megmondóbb.

Ma hallottam egy jó fogalmat: spirituális plázacicák. Azokra értik ezt, akik magukra tetováltatnak mindenféle spirituális jelképeket, divattá degradálva és a hiteltelenséget erősítve, a spirituális szimbólumokat.
Ráadásul a magunkra tetováltatással a szimbólum jelentése beleég a fizikai testünkbe, pozitív hatású szimbólum esetén rezgésének emelni kellene a miénket, sőt védelmi funkciót is ellát. Ám képzeljük el mi történik mondjuk egy magunkra tetovált Ohm szimbólum esetén, egy kocsmában, egyik kezünkben cigivel, másikban a borospohárral... Olyan ambivalenciát okozunk ezzel, amelynek abszolút nem vagyunk tudatában, de a dolgát teszi, mégpedig nem előnyünkre... Szűz lányt dobni a kuplerájba, hogy finom legyek. És ehhez még kocsma, ital, és cigi sem kell, éppen elég a tudatlanság.

Na arról már nem is beszélve, amikor negatív szimbólumokat tetováltatnak magukra emberek. Nézzük meg egy-egy börtönviselt, alvilági ember tetoválásait... Teszi a dolgát ott is a szimbólum, és az általa képviselt energiák.

Ma reggel azt mondta a Párom, hogy ha ezelőtt 20 évvel lettek volna televíziós jósműsorok, amikor ő először járt egy idős néninél jövendöltetni, biztos, hogy a büdös életbe nem jutott volna eszébe elmenni hozzá.
Írtam már erről, magam is dolgoztam ilyen cégnél, egy évnél tovább nem is bírtam. És szó nincs arról, hogy nincsenek igazgyöngyök ezeknél a cégeknél, mert vannak bizony, magam is ismerek néhányat. Mondjuk hármat-négyet. Ez persze az én hiányosságom, nem azt jelenti, hogy nincs több.
De kétségtelen, hogy a legmélyebb szintre züllesztik ezek a műsorok az egész ezotériát, a spiritualitást, lassan már én is szégyellem kimondani mi a hivatásom.
Sőt azon is elmerengtem, hogy tán nem is kéne nekem ezzel foglalkoznom, illetve csak a saját épülésemre, fejlődésemre használni, és mély csendben maradni.

Az egó jó dolog ám.
Küszöbőr.
Nem és nem enged tovább addig, amíg meg nem oldod magadban, nem leszel rá elég tudatos, hogy milyen a viszonyod vele. Mikor ismered fel, hogy éppen ő játszmázik veled, és mikor használod tudatosan, vagy védelmedre.

Nagyon jó volna, ha tényleg mindenki elkezdene csak magával foglalkozni.
Saját belső munkát végezni.
Nem kívülről várni a segítséget, Asthar kapitányt és hajóhadát, vagy az angyalokat, a plejádokat, és társaikat.
Nagyon üdvös volna megérteni végre, hogy a változás, a megváltás csak akkor kezdődik el, ha mindenki önmagán kezd el dolgozni.
Mert minden várakozás mögött a felelősség áttolása rejlik. De jó volna, ha másként volna, és szép új világ jönne, az Aranykor!
De persze úgy, hogy anyagi bőségben éljünk, senki ne veszítsen el semmit, minden maradjon a régi, és egy tapodtat se kelljen tenni azért, hogy az Aranykor megvalósuljon. Legyünk egészségesek, éljünk bőségben, mindenki szeressen mindenkit, ne legyenek bűnözők, nevessük, legyünk boldogok. Csak úgy. Valaki jöjjön, és csinálja ezt meg nekünk már végre. Hozza el Asthar kapitány nekünk az Aranykort. Vagy a plejádok. Mindegy, csak nekünk jó legyen. Ültessék le a gaz bankárokat, és politikusokat - akiket mi választottunk, saját szabad akaratunkból, mert akármilyen gonoszok, senkinek sem álltak fegyvert a tarkójára szegezve, hogy verje magát adósságba, és válasszon politikusokat az országa élére -, mi pedig fellélegezhessünk.

Lássuk meg, mit hozott nekünk néhány évtizeddel ezelőtt a jólét?
Emelkedtünk szellemileg, érzelmileg? Testileg jobbá, egészségesebbé váltunk, lelkünk örömét leli, hogy a testünkben lakhat? Jobban szeretünk? Nem bántjuk egymást? Emelkedettebb, szellemibb, tudatosabb, több, jobbá lett-e a világ emberisége bármiben is a "jólét"-től? Ami után ennyire sóvárgunk ismét?
Csak én látom úgy, hogy nem? Hogy a nagy jólétben egyre agresszívabb, önzőbb, szeretetlenebb, degeneráltabb, betegebb lett az emberiség?
A válság pedig mit hozott? Ennek a beteg, önző, degenerálódott emberiségnek a még rosszabb énjét hozza elő: a ragaszkodás, a birtoklási vágy, az egymáson keresztül gázolás, a depresszió, a harag, a félelem, irigység, hatalomvágy, az egymás ellen fordulás energiái tombolnak. Lucifer örömére.

Szenvedés nélkül nincs emelkedés. Ezt bizton állíthatom. És nem csak a saját tapasztalatomból, hanem mivel figyelmezek másra is, és nem csak önmagamra, így látom, hogy aki tényleg dolgozni akar magán, magával, változtatni akar, az bizony kemény szenvedések árán jut el erre a felismerésre. És tévedés ne essék hagyjuk ezt a dumát: szenvedtem én már eleget, most már jöjjön valami jó!
Nem, nem szenvedtél eleget, még mindig nem, amíg nem tanultál a szenvedéseidből. Amíg nem vonod le a megfelelő következtetéseket, nincs vége.
Ez van, ilyen az emberi természet, csak a rossz tapasztalatok visznek előre valamiért, de azok is csak akkor, ha nem önsajnálatba menekülsz, hanem felismered hol hibáztál, mit kell kijavítanod, hogy megszűnjön a szenvedés.
Viszont, ha megvan a felismerés, az már nagyon jó hír. Ha rájössz, nincsenek véletlenek. Ha önmagadba fordulsz, és elmélkedsz azon, hogy mi vezetett odáig, ahol vagy. Nem a külső hatásokra gondolok itten, de ezt nyilván nem is kell már mondanom.

Nem is tudom, de őszintén, hogy mit írhatnék még...

Mit, amit még nem írtam le az elmúlt két évben...

Mert változtathatsz igen, leteszed a cigit, a piát, elkezdesz élő, emberi táplálékot magadhoz venni, tisztogatsz a barátaid, ismerőseid között, odafigyelsz milyen emberekkel, tárgyakkal, dolgokkal veszed körül magad, mantrázol, és meditálsz, olvasol, és tanításokat hallgatsz. De ez még mindig kevés, ha nem kezded el figyelni önmagad, megismerni a tested reakcióit, amikor vészjeleznek: nem jó az irány! Fejezd be az önáltatást, hogy mennyire rendben vagy már, ne menj a nyáj után, mint birka, mert akkor az is maradsz. És nem csak az átlagember-nyájról beszélek, hanem a magukat spirituálisoknak mondó nyájról is!!!

Figyelj befelé, hallgass a megérzéseidre, mindennel és mindenkivel kapcsolatban, akikkel találkozol. Nem azt mondom, hogy gyanakodj. Nem, mert az aztán tényleg megint az elme, és az egó műve. Csak figyelj a tested jelzéseire, és ne nyomd el a racionális elméddel amit üzen. Akkor se, ha minden logikának ellentmond. Egyébként is hagyd a fenébe a logikát, már régen nincs létjogosultsága, mi tartjuk csak életben.

Más idők járnak most.

Nem megoldás az elszigetelődés, amit most én teszek, tudom. De valamiért úgy érzem nincs más út e pillanatban, ha lelkem tisztaságát, épségét meg akarom őrizni.
Talán ezen elszigetelődésnek is meglesz a haszna, többet fogok írni. Ha valaki erre jár és olvassa jó, és megtisztelő, ha nem, úgyis jó. Nekem az a fontos, hogy szavakba önthessem a bennem feltörő gondolatokat, érzéseket, hogy tisztán lássak közöttük.
Mert az utóbbi időben tényleg én is megkeveredtem néha, amiről fentebb írtam saját tapasztalat, szokás szerint. És az is, hogy mindettől felfordult a gyomrom. Hallgattam a testem jelzésére. :) Meglátjuk mi fog kisülni belőle. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sötétség, Sátán, Lucifer, Ördög

In Memoriam Sári

Elengedés